Ђурђевић: Обавеза свих је да помогну здравствене установе и јавно здравље

Срна
Ђурђевић: Обавеза свих је да помогну здравствене установе и јавно здравље

БИЈЕЉИНА - Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић изјавио је након посјете болесницима који се лијече у ковид болници да су медицински радници хероји садашњег времена и најавио борбу за финансијску подршку Болници "Свети Врачеви" из буџета града.

"Обавеза свих нас који се бавимо јавним послом је да у ово вријеме имамо посебан сензибилитет према здравственим радницима који воде рачуна о јавном здрављу, свакодневно ризикујући своје и здравље својих породица, што друштво мора цијенити", истакао је Ђурђевић и позвао суграђане на поштивање епидемиолошких мјера.

Он је рекао новинарима да је и сам био пацијент у бијељинској ковид болници, као и супруга и беба од мјесец дана, те да разумије какве су тешкоће са којима се медицински радници без предаха боре дуже од годину дана.

Директор Болнице "Свети Врачеви" Златко Максимовић рекао је за Ђурђевића да је први градски званичник који је у посљедњих шест мјесеци ушао и обишао пацијенте у ковид болници.

Максимовић је рекао новинарима да је претходно руководство Бијељине помогло Болници са милион КМ у години борбе против короне и да медицинским радницима смета што ове године нису планирани у буџету града.

"Разговарао сам Ђурђевићем о томе да се та грешка исправи", навео је Максимовић.

Он је рекао да је епидемиолошка ситуација у Бијељини и даље неповољна са тенденцијом погоршања, а у ковид болницама су пацијенти са изузетно тешком клиничком сликом.

Међу 58 хоспитализованих 24 су животно угрожена, а 13 пацијената је на респираторима.

"Болница у Бијељини увијек је имала довољно мјеста за ковид пацијенте и свакодневну сарадњу са стручњацима из Бањалуке, из матице Србије, као и иностранства", додао је директор ове медицинске установе и поменуо остварене контакте са америчком клиником Мејо.

Максимовић је истакао да у ковид болницама углавном раде добровољци и да их има довољно, те да је морал здравствених радника одличан.

"Иза свих нас ће остати траг ко је шта радио у овом тешким временима", поручио је Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана