Ђурђевић најавио кривичну пријаву против градоначелника Бијељине

Г.С.
Ђурђевић најавио кривичну пријаву против градоначелника Бијељине

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић свјесно је кршио законе и зато слиједи кривична пријава, најавио је данас предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић.

- Грађани Бијељине и јавност у цијелој Републици Српској свједоци су да Петровић, у покушају да спријечи изражавање слободне воље грађана на референдуму о опозиву градоначелника, намјерно и свјесно крши низ законских прописа који регулишу рад локалне управе, буџетски систем и изборни процес - навео је Ђурђевић у саопштењу.

Навео је да су принуђени да поднесу кривичну пријаву против Петровића због тога што чини кривична дјела са умишљајем, кршећи Закон о локалној управи и самоуправи Републике Српске, Закон о буџетском систему Републике Српске, Изборни закон Републике Српске и Изборни закон БиХ, те низ других прописа.

- Грађани и јавност требају да знају да је ријеч о кривичним дјелима злоупотребе службеног положаја, самовлашћу и другим кумулативно извршеним кривичним дјелима о којима ће се изјаснити надлежни правосудни органи - прецизирао је Ђурђевић.

Ђурђевић оцјењује да градоначелник свјесно обмањује народ, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана