Ђурђевић: Кошаркаши у Гимназији добиће нове дресове и опрему

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Кошаркашима из бијељинске Гимназије, који су послије три деценије донијели злато са републичког такмичења, биће обезбијеђени нови дресови и опрема за тренинг, најавио је данас предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић.

"Град је поносан на њих. Надам се да је ово злато само увод у наставак њихових кошаркашких каријера или успјешно бављење занимањима за која се опредијеле, будући да ће из Гимназије понијети широко основно знање", рекао је Ђурђевић.

Ђурђевић је уприличио пријем за младе кошаркаше бијељинске Гимназије "Филип Вишњић", освајаче првог мјеста на републичком такмичењу у кошарци, и поклонио им значку града за постигнуте резултате.

Ђурђевић каже да, као бивши гимназијалац и кошаркаш, има посебан сензибилитет према свему што су златни кошаркаши урадили и добро разумије размјере постигнутог резултата.

Професори Биљана Добросављевић истакла је да су ученици Гимназије показали знају да играју кошарку, као и да су прави тим - и на терену и ван њега.

"Школа је учинила и немогуће да се појавимо на такмичењу и покажемо да смо најбољи у Републици Српској", рекла је Добросављевићева и указала да већина ових момака тренира кошарку.

Александар Пиргић, који је понио титулу најбољег играча Републичког такмичења у кошарци, каже да је поносан на тим, јер су на најбољи начин представили град и Гимназију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана