Ђурђевић: Избори за савјете мјесних заједница у Бијељини 10. априла

СРНА
Foto: срна

БИЈЕЉИНА - Избори за савјете мјесних заједница у Бијељини биће одржани 10. априла, најавио је данас предсједник градског парламента Александар Ђурђевић.

"Ова одлука биће објављена у Службеном гласнику, те упућена Градској изборној комисији, која даље преузима читав тај процес", рекао је Ђурђевић на конференцији за новинаре у паузи скупштинског засједања.

Он је рекао да не сумња да ће избори бити реализовани адекватно, те позвао грађане да се ангажују и изаберу своје представнике у мјесним заједницама. Ђурђевић је рекао да поново није усвојен приједлог да градски Аграрни фонд пређе на трезорски систем пословања, наводећи да је тренутни систем оперативан и лакши за пољопривреднике.

Он је навео да су усвојене одлуке о субвенционисању трошкова превоза ученика, о додјели субвенције родитељу/старатељу за новорођено дијете. Ђурђевић је рекао да подршку нису добили извјештаји који се односе на јавну расвјету, јавне саобраћајнице, комуналну инфраструктуру, јер стање у тој области није задовољавајуће.

"Али, подржани су планови и програми за ову годину. Скупштина града неће бити кочница развоја ресорном одјељењу да планове и реализује јер нам је свима у интересу да ствари у овој области функционишу", рекао је Ђурђевић. Он је навео да су усвојене одлуке о приступању изради регулационих планова за Агротржни центар и Индустријску зону четири, које се директно наслањају на ауто-пут. "Надам се да ћемо убрзано радити на изради ових регулационих планова", рекао је Ђурђевић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао је да је позитивно то што је подршку одборника добило приступање изради регулационих планова, узимајући у обзир заинтересованост инвеститора за те локалитете. Он се осврнуо и на то што подршку данас није добио приједлог одлуке о давању гаранција за кредит АД "Водовод и канализација", јер, тврди, тиме се ово предузеће гура у стечај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана