Ђукинова на челу бијљинског Дома здравља

Љиљана Алексић, Анита Јанковић Речевић
Ђукинова на челу бијљинског Дома здравља

БИЈЕЉИНА - Одборници Скупштине града Бијељина верификовали су јуче ранију одлуку Управног одбора Дома здравља у том граду и са функције директора те здравствене установе смијенили Душка Миловановића, а на његово мјесто именовали љекара Данијелу Ђукин.

Управни одбор Дома здравља Бијељина донио је прије петнаестак дана одлуку да смјени Миловановића, који је кадар ДЕМОС-а, а као разлог за тај потез наведени су утврђени пропусти који су довели до ширења вируса корона међу здравственим радницима. Новоименовани вршилац дужности директора бијељинског Дома здравља Данијела Ђукин, која је кадар СНСД-а, истакла је за “Глас Српске” да руководство установом преузима у тешкој ситуацији, када је епидемиолошка слика у граду веома неизвјесна, али да је то неће зауставити у намјери да пронађе рјешења за проблеме које је епидемија проузроковала.

- Корона је показала своје најсуровије лице, посебно на подручју Бијељине и преда мном је велика одговорност и велики изазов, али вјерујем у ред, рад и дисциплину мојих колега и надам се да ћемо заједно успјети побиједити све проблеме који се нађу пред нама. Као особа сам врло захтјевна, прво према себи, а тако и према другима, тако да очекујем од својих колега да урадимо све да бисмо грађанима Семберије пружили максималан ниво здравствене заштите - рекла је Ђукинова. Она је истакла да ће јој примарни задатак бити борба са вирусом корона.

- Први корак при доласку на чело Дома здравља биће боље организовање рада Хигијенско-епидемиолошке службе. Ово вријеме захтијева да максимално уложимо све своје знање и људство - казала је Ђукинова.

На јучерашњој сједници Скупштине града одборници су донијели и одлуку да актуелни начелник Одјељења за пољопривреду Младен Савић, као ново појачање странке СДСС-а Миће Мићића пређе на чело Одјељења за финансије, док је на Савићево мјесто именован Стеван Трифковић, кадар СНСД-а. На чело Одјељења за привреду умјесто Дејана Савића из ПДП-а именован је Жељко Гребић из СНСД-а, док ће СДС-овог Миладина Ракића у Одјељењу за урбанизам и просторно уређење наслиједити Драган Станимировић из СНСД-а. Мићо Тодоровић из Социјалистичке партије именован је умјесто Раце Марјановића из ПДП-а за начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту.

- Када је ријеч о избору нових начелника и директора није се ништа спектакуларно десило. Сви су имали понуду да буду дио скупштинске већине и раде заједно са нама, али је ПДП одлучио да буде у опозицији. Када је ријеч о именовањима нових људи, то су квалитетни и провјерени кадрови - рекао је предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић.

Одборници су усвојили урбанистички план града и насељеног мјеста Јања те донијели одлуку о финансијској помоћи предузећу “Водовод и канализација” за исплату рате кредита.

- Донијели смо одлуку да појединим предузећима и акционарским друштвима помогнемо, јер због епидемије вируса корона нису могли да раде и остварују профит. Прије свега помоћи ћемо предузећу АД “Водовод и канализација”, јер они ових дана треба да исплате једну од рата кредита, а разговарамо и са Владом РС како да и остатак кредита премостимо, а да заузврат грађани имају нижу цијену воде. Размишљамо да до 1. септембра смањимо цијену воде за 20 одсто и зато је донесена ова одлука - рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Такође је донесена и одлука да локална предузећа буду ослобођена плаћања комуналне накнаде за заузимање јавних површина.

Јавне установе

Одборници су усвојили годишњи план и извјештај о спровођењу Стратегије развоја те извјештаје о раду јавних установа и предузећа - Музеја Семберије, ЈИП “СиМ”, Градског позоришта “Семберија”, Градске топлане и предузећа “Водовод и канализација”. Извјештај о раду Дома здравља није добио подршку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана