Ђукин: Ширење гласина - изузетно опасно у доба пандемије

Срна
Ђукин: Ширење гласина - изузетно опасно у доба пандемије

БИЈЕЉИНА- Из Дома здравља у Бијељини демантовали су данас лажну тврдњу бијељинског медија да се вакцинација против вируса корона у овој здравственој установи обавља “преко везе” и упозорили да је кривично дјело преношење гласина, које у доба опште опасности шире страх међу грађанима или излажу нападима запослене у здравственим установама.

“Ширење неистина, панике и непровјерених информација изузетно је опасно у доба пандемије изазване вирусом корона јер доводе до загушења здравственог система и излажу неоправданим нападима оне који се највише жртвују у борби за здравље свих нас”, истакнуто је у саопштењу.

Директор Дома здравља Бијељина Данијела Ђукин одлучно одбацује покушаје било којег медија да ова здравствена установа буде увучена у политичке игре, не прихвата политиканство и са гнушањем одбацује срамне коментаре који блате запослене у Дому здравља, наведено је у саопштењу.

“Као одговорна установа, Дом здравља Бијељина има успостављену службу која прима позиве грађана, биљежи жеље у вези са вакцином коју желе да приме, прави распоред у зависности од расположивости вакцина и обавјештава кориснике о првом могућем термину вакцинације. Свака другачија тврдња је најобичнија лаж и манипулација”, наведено је у саопштењу.

Из Дома здравља су оцијенили да је апсурд већи јер је дезинформација објављена у дану када је са Србијом договорен интервентан увоз више хиљада доза вакцина, док се истовремено улажу огромни напори за обезбјеђење нових вакцина у оквиру “Ковакс” програма, као и из других извора.

“Законски посматрано, свако преношење непровјерених, непотврђених информација и гласина које у доба опште опасности доводе до забуне, шире панику и страх међу грађанима или излажу нападима запослене у здравственим установама представља кривично дјело”, закључили су из бијељинског Дома здравља.

Дом здравља Бијељина позвао је медије да не насједају на манипулације, као и на сарадњу ради што ефикаснијег фунционисања система и заштите здравља грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана