Ђукин: Епидемиолошка ситуација се компликује

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Директор Дома здравља Бијељина Данијела Ђукин рекла је да се епидемиолошка ситуација постепено компликује и да је до 63 одсто заражених у односу на број тестираних, те навела да су тренутно у бијељинској болници три пацијента на респиратору, а шест их је на кисеонику.

Ђукинова је новинарима рекла да је јуче од 20 тестираних на вирус корона 14 људи било позитивно.

Према њеним ријечима, дошло је до опуштања и ушло се у четврти талас вируса корона.

"Сада нам се јављају пацијенти и са шмрцањем, и зато сумњамо да је ово делта сој, са општом малаксалошћу. Они који су вакцинисани немају изражене симптоме, а они који нису долазе и са лакшим и тежим симптомима", рекла је Ђукинова на конференцији за новинаре у Вакциналном центру бијељинског Дома здравља.

До данас је у Вакциналном центру вакцинисано 17.000 становника Бијељине првом дозом, а 13.816 њих је ревакцинисано.

Ђукинова је рекла да у овом центру грађани имају могућност да се вакцинишу, те их позвала да се одазову масовној вакцинацији која траје од 15. јула, од 7.00 до 13.00 часова, када имају могућност да бирају вакцину.

Она је апеловала да се они који су се вакцинисали у Србији јаве породичном љекару да би постојала јасна слика вакцинисаних.

Ђукинова је замолила становнике да се придржавају епидемиолошких мјера, да носе маске кад нису на отвореном, да поштују физичку дистанцу и да воде рачуна о личној хигијени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана