Ђокић: Пуна подршка раду рафинерије нафте

Срна
Ђокић: Пуна подршка раду рафинерије нафте

БАЊАЛУКА- Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да Влада Српске даје пуну подршку раду Рафинерије нафте Брод и истакао да је пројекат изградње гасовода и гасификације овог предузећа успјешно реализован, те економски оправдан.

Према његовим ријечима, Рафинерија Брод је претходних година спровела низ активности којима је побољшан рад и показана економска учинковитост.

Ђокић је након састанка са управом Рафинерије и представницима компанија "Оптима група" и "Кродукс" изразио очекивање да ће Рафинерија у будућности постићи запажене резултате.

"Пројекат изградње гасовода и гасификације Рафинерије Брод започет је 2017. године у сарадњи са хрватском компанијом `Кродукс` и то је примјер успјешне сарадње двије земље и два предузећа", рекао је Ђокић новинарима у Броду.

Он је подсјетио да гасовод функционише и да се прерада гаса врши у Рафинерији, одакле се испоручује потрошачима.

Ђокић је истакао да Влада Српске и ресорно министарство подржавају "Оптима групу" као једну од најуспјешнијих компанија које снабдијевају домаће тржиште са 84 бензинске станице широм Републике Српске.

Састанку у Рафинерији нафте Брод присуствовали су и представници Министарства за просторно планирање, грађевинарство и екологију Републике Српске, као и руководства компанија "Оптима група" и "Кродукс"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана