Ђокић отворио шесте Гастро сусрете

Срна
Ђокић отворио шесте Гастро сусрете

Пелагићево - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић отворио је данас на језеру у Пелагићеву "Гастро сусрете", који се шести пут одржавају у овој општини, с циљем промоције гастро-туристичких потенцијала Посавине.

Ђокић је, обраћајући се окупљеним званицама, рекао да је намјера Владе Републике Српске и општине Пелагићево да на овој манифестацији окупи што већи број привредника.

"То треба да буде допринос укупном развоју овог подручја. Наравно, Посавина има и других предности које ће Влада Српске и даље подржавати и на њима правити још боље резултате", додао је Ђокић.

Он је истакао да Влада Српске подржава и друге развојне успјехе које остварује општинска администрација у Пелагићеву на челу са начелником Симом Стакићем.

Отварању "Гастро сусрета" присуствовали су и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић и министар трговине и туризма Српске Предраг Глухаковић.

На овој манифестацији, која је организована у оквиру обиљежавања "Илинданских свечаности", учествује више од 20 излагача, а изложена су традиционална јела са подручја Посавине.

У умјетничком дијелу програма наступиће културно-умјетничка друштва из Угљевика, Градишке, Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана