Ђокић: Министарство може поступати искључиво у складу са законом

Срна
Ђокић: Министарство може поступати искључиво у складу са законом

БАЊАЛУКА- Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је Срни да у ресорно министарство још није упућен никакав акт од општине Језеро у вези са захтјевом за хитну обуставу геолошких истраживања на подручју те локалне заједнице и нагласио да Министарство може поступати искључиво у складу са Законом о геолошким истраживањима.

"Видјећемо да ли ће тај захтјев упутити према ресорном министарству", навео је Ђокић.

Он је нагласио да се не смије радити мимо закона.

"Ако неко жели да радимо мимо закона, ми то не смијемо. Не смијемо ризиковати судске спорове које бисмо могли изгубити и плаћати некоме ненормално високу штету за нешто што би било кршење закона", напоменуо је Ђокић, коментаришући једногласно усвојени закључак Скупштине општине Језеро, којим од Министарства рударства и енергетике Српске тражи хитну обуставу геолошких истраживања и укидање рјешења о њима у дијелу који се односи на подручје ове општине.

Он каже да му је познато да је ова локална заједница у претходном периоду давала своја мишљења у периоду када је био захтјев за одобравање истражних радњи на том подручју.

Скупштина општине Језеро данас је једногласно усвојила закључак којим од Министарства рударства и енергетике Републике Српске тражи хитну обуставу геолошких истраживања и укидање рјешења о њима у дијелу који се односи на подручје ове општине, потврдила је предсједник локалног парламента Драгана Карага.

На подручју општине Језеро почела су геолошка истраживања према пројекту детаљних геолошких истраживања бакра, жељеза и пратећих метала на истражном простору Сињаково, која изводи Компанија "СНК метали" по одобрењу надлежног министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана