Дјетињство породицe Олива из Калиновика у рушевини на минус десет степени

Р. Ђ.
Дјетињство породицe Олива из Калиновика у рушевини на минус десет степени

Фоча - На хуманитарној вечери, која је у четвртак увече организована у Фочи, за куповину куће тринаестогодишњем Теу и деветогодишњој Матеи Олива из Доброг Поља код Калиновика, прикупљено је 800 марака.

Бројни Фочаци нису остали равнодушни на тежак живот дјеце која са дједом Славком дјетињство проводе у неусловној зидини, напуштени и од оца и мајке, без правог старатеља, али не и без бриге добрих људи.

- Покренули смо акцију прикупљања новца за градњу куће зато што дјед покушава да спаси два млада живота одгајајући их у рушевини. Имају само једну сијалицу, мали шпорет, немају никакве услове да уче и да се развијају - прича предсједник Омладинског покрета Фоча Младен Мандић.

Иницијативу омладинаца поздравили су многи хуманисти широм региона, али и из дијаспоре.

- До сада смо прикупили 10.000 КМ. Они су и раније добијали помоћ, али то нису била дуготрајна рјешења. Сви су се сагласили да је најбоље да им буде купљена кућа - казао је Мандић.

Дјед Славко, који се једини брине о дјеци, каже да његовим унуцима само треба мир и мјесто да имају гдје да уче.

- Захвалан сам свим добрим људима. Помоћ нисам одбио, знам да ће мојим унуцима добро доћи - прича Славко.

Из Омладинског покрета Фоча позивају све људе добре воље да се укључе у акцију. Број жиро-рачуна ове организације на који се може уплатити помоћ је 555-010-00562-075-36 са назнаком "за помоћ Славку, Теу и Матеи".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана