Дјечак из Хан Пијеска трактором као од шале кроти шумске путеве

С. М.
Дјечак из Хан Пијеска трактором као од шале кроти шумске путеве

Хан Пијесак - За тринаестогодишњег Младена Митровића из мјеста Крам у општини Хан Пијесак не постоји тежак сеоски посао, а посебно је спретан у вожњи трактора, али и управљањем другим пољопривредним машинама.

Овај вриједни ученик осмог разреда Основне школе "Чича Шумадијски" својом способношћу, али и добрим радним навикама одушевљава и много старије пољопривреднике.

Тако је недавно без ичије помоћи довезао трактор од Крама до села Сјеверско на Боричком платоу, те га одатле вратио са 550 бала сијена. Ријеч је о раздаљини од готово 40 километара, а терет је возио уским, шумским путем на којем је за мимоилажење са камионима потребна огромна вјештина. Дјечаков отац Данило каже да су сви изненађени колико Младен добро вози трактор.

- За њега то није ништа посебно. Он је на трактору, а неријетко и у другим возилима, више од три године. Уз превоз терета на трактору, користећи прикључне машине Младен коси траву, граби и балира сијено, вади кромпир, довози дрва из шуме и обавља друге послове за нашу кућу, али и за сусједе и познанике. Све му иде од руке - испричао је Данило, који је чувар у Шумском газдинству "Височник" у Хан Пијеску.

Осим што добро влада пољопривредним машинама, овај вриједни дјечак не запоставља ни школске обавезе. Увијек је насмијан и спреман да помогне другима, због чега је омиљен не само у свом селу, већ и у школи.                                                                                          

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана