Дјечаци из Модриче хране и чувају псе и мачке мини-азилу

модричаинфо
Дјечаци из Модриче хране и чувају псе и мачке мини-азилу

Модрича - Дјечаци из Модриче Немања Недаковић (14) и Богдан Божић (15) направили су мини-азил за псе и мачке са жељом да напуштене животиње склоне са улице.

Властитим средствима хране и чисте своје штићенике у просторијама које су сами очистили и уредили. С обзиром на то да набавка хране и препарата за хигијену животиња превазилази њихове финансијске могућности, досјетили су се да пружају услуге купања и чишћења паса и мачака власницима животиња који то желе и тако обезбиједе неопходне потрепштине за азил.

- Од малена сам волио животиње и тешко ми је да гледам како пате. Одлучио сам да са Богданом очистимо неке просторије да бисмо могли држати животиње у њима. Надамо се да ће наш град добити азил, јер бих радо био волонтер у њему - рекао је Недаковић.

Његов пријатељ Богдан Божић каже да су на идеју дошли прије двије године када су нашли неколико кучића.

Дјечаци су направили и "Фејсбук" страницу "Срећна шапа" преко које нуде своје услуге. Након што је прича о овим племенитим дјечацима доспјела у јавност, многи су одлучили да им помогну да истрају у свом племенитом чину.

Хуманитарна организација "Срцем за Модричу" обезбиједила је пакет хране и препарата за животиње у вриједности од преко 100 КМ, а месница "Ђурић" обећала је донирати саламу у вриједности од 50 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана