Дјеца посјетила центар за обуку МУП-а Српске у Залужанима

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске угостило је данас у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке ученике Основне школе "Јован Дучић" из овог насеља, који су имали прилику да се упознају са опремом и средствима која у раду користи полиција.

Малишани су могли да посјете јединицу коњице и службене псе Жандармерије, Хеликоптерску јединицу Специјалне антитерористичке јединице (САЈ), а могли су да изблиза виде и уђу у оклопно возило "деспот", службена обиљежена возила и мотоцикле. Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Мирна Миљановић рекла је новинарима да је Дан отворених врата организован поводом обиљежавања крсне славе МУП-а Сабора Светог архангела Михаила.

 "Отворили смо Центар за обуку за дјецу из наших школа, јер је ово можда наша најзанимљивија организациона јединица. Као прве госте смо позвали наше комшије, чија школа је овдје поред Центра за обуку. Данас нам је у посјети око 350 малишана", навела је Миљановићева.

Према њеним ријечима, дружење са дјецом биће настављено и сутра са школама и вртићима из Бањалуке. "Ово је дешавање у којем сви уживамо. Дјеци је приказана сва опрема, оклопна возила, коњи, пси. Жељели смо да им покажемо како то све изгледа из близине. Вјерујемо да су међу овом дјецом и наше будуће колеге", додала је Миљановићева.

 Директор Основне школе "Јован Дучић" Ранкица Пушић рекла је да су данас у Центру за обуку била дјеца првог, другог и трећег разреда ове школе из Залужана, Куљана и Пријечана.

Она је захвалила свим припадницима МУП-а који су данас били домаћини дјеци.

"Нашој дјеци ово јако пуно значи. Данас су видјели и доживјели све оно о чему маштају. Задовољни су и пресрећни", рекла је Пушићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана