Ђаковић: У Приједору нема новозаражених

Срна
Ђаковић: У Приједору нема новозаражених

ПРИЈЕДОР - Командант Градског штаба за ванредне ситуације у Приједору Миленко Ђаковић рекао је да у посљедња два дана нема нових случајева вируса корона на подручју града.

Ђаковић је навео да се у приједорској болници лијече два лице, од којих је једно из Оштре Луке које је данас пријављено да је обољело.

“Једно лице је из Приједора, доброг је здравственог стања, а друго лице је из Оштре Луке”, рекао је Ђаковић новинарима након данашње сједнице Штаба.

Он је додао да је у Приједору тренутно 115 људи у изолацији, од чега је 90 у кућној изолацији и 25 у карантину, док је 1.151 лице изашло из медицинског надзора.

“У протекла 24 сата било је пет прекршаја забране кретања у полицијском часу, а једна особа је пензионер која је прекршила дозволу за кретање”, рекао је градоначелник Приједора.

Ђаковић је указао да у вријеме када се читав град залаже да се не рашири вирус, највећи проблем праве појединци који пале и узрокују пожаре.

“Иако смо више пута апеловали и молили грађане да воде рачуна приликом паљења корова, траве и осталог, јуче смо имали три велика пожара на подручју Љубије, Љескара и Жуна, гдје се ватра отме контроли ономе ко пали и настане велики проблеми за наше ватрогасце”, истакао је Ђаковић.

Ђаковић се захвалио грађанима који поштују прописане мјере и свим православним вјерницима честитао Васкрс.

Шеф Тима за дезинфекцију града Приједора Златко Ритан потврдио је да је данас урађена дезинфекција јавних установа и навео да је у току дезинфекција православних вјерских објеката, док ће наредне седмице бити дезинфиковани исламски и католички вјерски објекти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана