Ђаковић: Опрез јер вирус је још међу нама

Срна
Ђаковић: Опрез јер вирус је још међу нама

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић позвао је суграђане да буду опрезни и наставе да се придржавају прописаних мјера ради спречавања ширења вируса корона јер је примјећено да их се доста мање придржавају у односу на раније.

Ђаковић је истакао да епидемија није престала и да је вирус, иако сви кажу да је ослабио, и даље присутан.

- Због тога молим грађане да још поштују прописане мјере које су јасно прописане да не бисмо за неколико дана имали нову појаву ширења вируса - рекао је Ђаковић након данашње сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Он је додао да у Приједору нема нових случајева заразе вирусом корона, те подсјетио да је ковид-19 тренутно потврђен код 12 лица, да је шест опорављено, док је четворо преминуло.

- Под здравственим надзором је 131 лице, 86 је у кућној изолацији, 45 у карантину, а 1.342 лица је изашло из здравственог надзора - рекао је Ђаковић.

На лијечењу у приједорској болници "Др Младен Стојановић" је пет лица. Три су из Оштре Луке, те по једно из Приједора и Козарске Дубице.

У протекла 24 часа санкционисано је 12 лица због прекршаја ограничења кретања и три лица због неношења маски на јавном мјесту.

Шеф Тима за дезинфекцију Златко Ритан  појаснио је процедуру везану за дезинфекцију простора правих лица на подручју града Приједора, који у понедјељак 11. маја, крећу са радом.

- На основу уредбе Републичког штаба за ванредне ситуацији, којом је дефинисано да правна лица могу извршити дезинфекцију у сопственој режији, градски Штаб је донио одлуку да изађемо у сусрет нашим правним лицима и обезбједимо им дезинфикациона средства. Они ће добити потврду које су средство користили и основно упутство на који начин се користи - навео је Ритан.

Он је додао да су одређена правна лица у протеклом периоду извршила дезинфекцију и тај дио посла плаћали, али да ће се у наредном периоду и њима изаћи у сусрет када су у питању дезинфикациона средства.

- Уколико неко има проблема да то одради, стојимо на располагању, само се морају јавити на број телефона 052/240- 580 - рекао је Ритан.

Сутра ће бити обављена дезинфекција јавних површина и саобраћајница, уз помоћ воћарских амотизера, а у понедјељак јавних установа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана