Ђаковић: Могуће да поново дође до затварања угоститељских објеката

ГС
Ђаковић: Могуће да поново дође до затварања угоститељских објеката

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је објективно очекивати повећан број заражених вирусом корона јер су се многи људи опустили иако епидемија није стала, те да је могуће поновно затварање угоститељских објеката.

 

Он је истакао да ће данас контролни органи, полиција и комунална полиција упозоравати јер су се млађи окупљали у локалима и угоститељским објектима у већем броју од оног који је Институт за јавно здравство прописао.

"Ако се то настави доћи ће до затварања објеката јер је чињеница да се ово све још дешава у проглашеној епидемији", рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након сједнице Штаба за ванредне ситуације.

Он је навео да је тренутно позитивних из Приједора 14, опорављено је 44, а 12 преминуло. У кућној изолацији је 36 лица, а 1.933 су изашла из здравственог надзора.

"У ковид болници су 22 пацијента, од којих 17 из Костајнице, четири из Приједора и један из Новог Града, а троје од њих има тежу клиничку слику", каже Ђаковић и додаје да је једно лице у изолацији и очекује се резултат теста.

Он је најавио колективну дезинфекцију, прије свега у мјесним заједницама гдје почињу радити културно-умјетничка друштва, а након тога ће бити обавеза корисника простора да врши даљу дезинфекцију.

"Иако је тренутно званичан податак 70 (случајева) до овог тренутка, Приједор је, ипак, по свему судећи, обавио коректно своје послове у домену борбе против епидемије и знатно је мањи број (случајева) у односу на број становника у поређењу са неким другим локалним заједницама", рекао је Ђаковић.

Он је поновио да су актуелне мјере Републичког штаба за ванредне ситуације на снази до 22. јуна, а да ће одлуке о поступању након тога датума, такође, донијети Републички штаб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана