Ђаковић: Циљ је да капацитети Љубије раде и запошљавају раднике

Срна
Ђаковић: Циљ је да капацитети Љубије раде и запошљавају раднике

Приједор - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је данас да је циљ градске власти да се рудишта на територији овог града законски експлоатишу и да буде запослен што већи број радника, а да одлуку о приватизацији Рудника жељезне руде /РЖР/ "Љубија" доноси републички ниво власти.

"Ми смо тај став пласирали на нивоу Владе и предсједника Републике, а сви ови текстови који се објављују у јавности су процес доласка до коначног рјешења. Скупштина града и Градска управа изјаснили су се о томе и наш став је познат", рекао је Ђаковић одговарајући на питање одборника на данашњој сједници Скупштине града Приједора.


За куповину државног капитала у РЖР "Љубија" заинтересован је "Арселор Митал", који 12 година ради кроз заједничко предузеће са РЖР-ом на производњи жељезне руде у Приједору, те "Израели инвестемент група" која нема познате референце у рударској индустрији.

"Какву ће одлуку донијети ниво Републике, ми то не знамо, али се ми упорно постављамо тако да је за нас изузетно важно да овај капацитет ради и да запошљава раднике, а нисмо улазили у то под којим условима и како ће се то ријешити", додао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана