Ђак генерације Средњошколског центра у Рогатици понио прегршт признања

С. М.
Ђак генерације Средњошколског центра у Рогатици понио прегршт признања

РОГАТИЦА - Додјелом свједочанстава и других заслужених признања још једној генерацији матураната рогатичког Средњошколског центра "27. јануар" јуче је, уз свечану атмосферу, обиљежен завршетак најљепшег, ђачког доба.

Свједочанства о завршеној средњој школи примило је 67 ученика, од којих 20 гимназије општег смјера, 19 економских техничара, и по 14 агро-туристичких и пословно-правних техничара.

Ученик генерације је гимназијалац Радош Малишић који је са Јованом Хршум понио и диплому "Вук Караџић", а то значи да су кроз цијело школовање имали само оцјену пет из свих предмета и владања.

Овој малој свечаности у Средњошколском центру присуствовали су и чланови кабинета начелника општине Милорада Јагодића који је пригодним новчаним наградама и књигама наградио најуспјешније ученике.

Радош Малишић као ученик генерације награђен је са 500 марака, док му је као вуковцу припало 300 и као одликашу 200 марака. Са собом је понио и прегршт књига, а посебну награду добио је од школе.

Представници школе истакли су да је ријеч о веома доброј генерацији од досадашњих 58 генерација, колико је изњедрио Средњошколски центар.                

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана