Ђаци глуме за Милоша Божовића: Хуманитарна представа вечерас у Бијељини

Срна
Ђаци глуме за Милоша Божовића: Хуманитарна представа вечерас у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Хуманитарна представа ученика из Источног Сарајева и Брчког “Женски времеплов” биће одиграна вечерас у Бијељини с циљем прикупљања новца за Милоша Божовића из Источне Илиџе којем је за лијечење тешких повреда у иностранству потребно 120.000 евра.

Представа је настала као резултат сарадње Основне школе /ОШ/ “Петар Петровић Његош” из Источног Сарајева и Прве основне школе из Брчког, написале су је наставнице српског језика из ових школа, а играју ученици из драмске секције под мотом “Заједно за Милоша”.

Из бијељинске Градске управе подсјећају да је ученик ОШ “Петар Петровић Његош” из Источног Сарајева Милош Божовић који је прије неколико година теже повријеђен мора наставити лијечење у иностранству. Милош је био голман јуниорске екипе Фудбалског клуба “Славија” из Источног Сарајева, а на утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.

Божовић је у јулу прошле године био на лијечењу на клиници у Москви. Према изјавама његове породице, појавила се могућност лијечења матичним ћелијама и укупан процес лијечења, према програму љекара руске клинике, требало би да траје до двије године.

Организатор хуманитарног догађаја је удружење грађана “Родитељи за права дјеце” у Бијељини, а представа ће бити одиграна у Центру за културу “Семберија” од 19.00 часова.

Организатори позивају бијељинску публику да погледа представу и тако подржи Милошево лијечење.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана