Директору Дома здравља у Рогатици додијељено признање: Брига о пацијентима и пословање за примјер

С. М.
Директору Дома здравља у Рогатици додијељено признање: Брига о пацијентима и пословање за примјер

Рогатица - Добра организација рада у којој је брига за пацијента на највишем нивоу, али и позитивно пословање, били су пресудни да директор Дома здравља у Рогатици Његош Трипковић добије ласкаво признање Коморе доктора медицине РС.

Трипковић је рекао да је Повељи за изузетну организацију примарне здравствене заштите претходио мукотрпан рад свих радника рогатичког Дома здравља. Он је истакао да због тога ово признање припада цијелом колективу, који чине 51 радник и два приправника.

- Примарна здравствена заштита обухвата осам тимова породичне медицине и службу хитне помоћи. Ту је и служба дјечије заштите и стоматологије, лабораторија и друге пратеће здравствене службе у којима је прошле године обављено више од 50.000 прегледа, а било је и око 300 кућних посјета - нагласио је Трипковић, истакавши да повеља ласка, али и обавезује да и даље наставе радити на побољшању услова за пацијенте. Рогатички Дом здравља похваљен је и због позитивног пословања, а ова установа је међу успјешнијим у Српској.

- Послије исплате обавеза према радницима и свих других трошкова, у првом полугодишту ове године били смо у плусу више од 10.000 марака - рекао је Трипковић.

Он је нагласио да је у овој здравственој установи много урађено како би пацијенти имали што бољу услугу.

- Уз савремени намјештај, видео-надзор, функционалну чекаоницу и прилаз за инвалиде, ту је интернет и телефонска мрежа до сваке амбуланте, па и до теренске на Борикама - рекао је Трипковић, додавши да је уређен и простор око Дома здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана