Директор "ребра" не искључује могућност отказа

срна
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ- Директор КБЦ-а Загреб Анте Ћорушић сматра да запослени у здравству морају да поштују мјеру да се тестирају свака три дана, поручивши да се од тога неће одустати, а није искључио ни отказе као једну од мјера за оне који не желе ни да се тестирају нити да се вакцинишу.

Ћорушић је рекао да је међу јутрошњим демонстрантима испред загребачког Ребра било између десет и 15 радника болнице, који за разлику од јуче нису били агресивни. Ријеч је о мањем броју радника који не желе поштовати донесене мјере штаба. Али то је њихов проблем, додао је Ћорушић. Према његовим ријечима, њихово је право да се не вакцинишу, али је обавеза да се тада тестирају свака три дана, и то гратис, што се мора поштовати, преносе хрватски медији.

"Ми ћемо на томе устрајати, нећемо одустати. Невакцинисани који одбијају да се тестирају биће удаљени с посла и неће бити плаћени за тај дан", поручио је Ћорушић. Подсјетио је и да је министар социјалне политике Јосип Аладровић споменуо отказе као једну од мјера за оне који одбијају тестирања и удаљени су с посла.

"То је могуће и овдје и зависи од понашања те мање групе наших радника који не жели поштовати мјере", рекао је Ћорушић и позвао их да се понашају цивилизовано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана