Директор бијељинског вртића о укидању продуженог боравка: Безбједност малишана и радника на првом мјесту

Љ. А.
Директор бијељинског вртића о укидању продуженог боравка: Безбједност малишана и радника на првом мјесту

БИЈЕЉИНА - Након што је прије неколико дана вртић “Чика Јова Змај” обавијестио родитеље да од нове школске године у централном објекту “Мали принц” неће бити организован продужени боравак, услиједили су бројни коментари родитеља, појединих одборника и локалне јавности, а усијале су се и друштвене мреже.

Директор ове установе Ђорђе Лазић каже да је разлог за укидање продуженог боравка заснован на ограничењима која произлазе из примјене више закона, истичући да је безбједност запослених и малишана на првом мјесту.

- Евидентна су три проблема - безбједност дјеце и радника, неравноправна примјена прописа који се односе на права дјеце и неостварен квалитет васпитно-образовног процеса. Дугогодишња пракса продуженог боравка у вртићу “Чика Јова Змај” функционисала је на начин да два васпитача одлазе по дјецу првог и другог разреда у ОШ “Свети Сава” и преводе их кроз двије најпрометније раскрснице - појашњава он.

Продужени боравак годинама је реализован у овој установи, а родитељи очекују да ће ипак бити пронађено рјешење које је прихватљиво за све. Како смо сазнали, и Градска управа такође ради на рјешењу овог проблема.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана