Директор бијељинског "Комуналца" оптужио градоначелника за опструкције и поднио оставку

Срна
Директор бијељинског "Комуналца" оптужио градоначелника за опструкције и поднио оставку

БИЈЕЉИНА - Вршилац дужности директора бијељинског "Комуналца" Дико Цвијетиновић оптужио је градоначелника Бијељине Љубишу Петровића за опструкције пословања овог стратешког предузећа и поднио оставку.

- Не желим учествовати у правном насиљу у режији Љубише Петровића и његових сарадника - поручио је Цвијетиновић.

Подсјетивши да је Петровић на јучерашњој Скупштини акционара иницирао смјену три члана Надзорног одбора у "Комуналцу" и незаконито именовао три од пет чланова овог тијела, Цвијетиновић каже да не жели да буде директор предузећа које има незаконито изабран Надзорни одбор.

- Ја сам озбиљан човјек, „Комуналац“ је озбиљно и стратешко комунално предузеће у Бијељини које је до сада пословало позитивно и у складу са законом, те на овакав начин не могу прихватити одговорност да радим и проводим одлуке незаконитог контролног тијела какав је садашњи Надзорни одбор - истакао је Цвијетиновић у саопштењу.

Он прецизира да Статут предузећа прописује да се чланови Надзорног одбора бирају двотрећинском већином чланова Скупштине предузећа, коју градоначелник није имао за кандидате које је предложио.

Цвијетиновић додаје да је Петровић од раније блокирао рад Надзорног одбора и планиране активности Управе и служби предузећа "Комуналац" и таквим понашањем га довео у незавидан положај. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана