Директор бијељинскe Основнe школe “Свети Сава” и овог љета облачи радно одијело

Љиљана Алексић
Директор бијељинскe Основнe школe “Свети Сава” и овог љета облачи радно одијело

Бијељина - У бијељинској Основној школи “Свети Сава” и овог распуста биће радно јер је планирано уређење школског дворишта, игралишта и ограде, ради што безбједнијег боравка дјеце у школском дворишту, а један од главних “мајстора”, као и до сада, биће директор Ђорђе Мирковић.

Док се други одмарају, у овој школи сређују и припремају простор за нову школску годину, а неки радови су већ почели.

- Све радимо да бисмо обезбиједили што сигурнији боравак дјеце у нашој школи. Ограда је била у веома лошем стању. Сматрао сам да је то потребно урадити, како бисмо по завршетку послова могли закључати школско двориште, да се у току ноћи не окупљају они који ту не треба да бораве - навео је Мирковић.

Паралелно са овим пословима радиће се “пресвлачење” два школска игралишта и асфалтирање простора између њих.

Ова школска установа постала је позната широј јавности у Српској и БиХ управо по амбициозности директора Мирковића, којем није тешко да и сам обуче радно одијело и прионе на посао. Сваке године ради са мајсторима и школским домарима на скели, а нису му били страни ни остали послови. И овог љета одијело ће замијенити радним.

- Помоћи ћу у кречењу учионица, али и на свим осталим пословима - каже Мирковић. За већину послова школа је новац обезбиједила самостално или уз помоћ донација. Тако је било и овај пут.

- Ове године имали смо срећу јер нам је Влада РС одобрила 85.000 марака из клириншког дуга, тако да од тог новца сада обнављамо шта је потребно - прича Мирковић.

У наредном периоду планирано је уређење ходника у такозваној Малој школи, која је саграђена 1902. године, затим четири канцеларије, те још двије учионице.

- Планирана је и изградња нове фискултурне сале у дворишту школе јер постојећа не испуњава ученичке стандарде. Иако је реновирана, ипак је мала за велики број ученика који похађају наставу у овој школи - додао је Мирковић.

План је и да се преуреде подрумске просторије школе како би се тај простор могао издавати под закуп.

Претходних неколико година у овој установи завршено је много послова и она сада има знатно боље услове за школовање дјеце.

- Прво смо срушили старе школске шупе које су представљале опасност за ученике због дотрајалости. На том мјесту смо изградили љетну позорницу. Замијењена је столарија, а поставили смо и нове олуке. Преуређено је 16 учионица и освијетљено школско двориште, а реновирали смо и фискултурну салу, која је била уништена током поплава, те подрумске просторије у некадашњој згради Гимназије. Поред свега тога, направљен је ресторан за наше ученике у школском дворишту - додао је Мирковић.

Мање првачића

Школу “Свети Сава” похађа 1.300 ученика, који су током године постигли одличне резултате на школским, регионалним и републичким такмичењима.

У нову школску годину до сада је уписано једно одјељење мање у односу на прошлу, а наставу ће од септембра похађати 154 првачића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана