Дервентском Дому здравља донирано ново санитетско возило

Срна
Foto: срна

ДЕРВЕНТА - Дому здравља у Дервенти данас је предато на употребу ново санитетско возило, а набавка у вриједности 60.000 КМ финансирана је из буџета града.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић, који је предао кључеве санитетског возила директору Дома здравља Мирку Шарану, рекао је да су већ почели разговори локалне управе и ове здравствене установе о заједничкој набавци рендген апарата. Симић је истакао да сваке године из буџета града буде издвојен новац за Дом здравља, те прецизирао да 60.000 КМ за ову донацију представљају средства из прошле године.

Он каже да је прошле године издвојено 50.000 КМ за помоћ радницима Дома здравља који су радили даноноћно током епидемије вируса корона. "Онда смо поново из буџета издвојили 65.000 КМ и сваком запосленом уплатили по 500 КМ", изјавио је Симић новинарима. Директор Дома здравља Мирко Шаран рекао је да је прије три мјесеца Влада Републике Српске донирала санитетско возило које је комплетно опремљено, а чију набавку самостално ова установа не би могла приуштити.

"Ми купујемо возила у која убацујемо нашу опрему која је трајнија од самог возила, искористимо једну исту опрему за два-три возила, у смислу носила, унутрашњих сједишта, кисеоника и остало. Возила хитне помоћи су посебна, она не могу бити у квару, неисправна, значи мора бити ново возило и спремно за употребу у сваком тренутку", напоменуо је Шаран. Он је захвалио Влади Републике Српске, градоначелнику Симићу и локалној заједници, који су препознали значај набавке нових санитетских возила.

"За ово возило још прошле године локална заједница је издвојила средства, али је корона то помјерила и тек сада смо реализовали набавку", додао је Шаран. Према његовим ријечима, Дом здравља сада има два нова санитетска возила и још три која су у "врло добром стању".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана