Дервента: Заселак Благојчићи добио асфалт

Срна
Дервента: Заселак Благојчићи добио асфалт

Дервента - У дервентској Мјесној заједници Рапћани, у засеоку Благојчићи, вечерас је свечано отворен пут дужине 900 метара, који је изграђен средствима из буџета општине у износу око 60.000 марака.

Одборник у Скупштини општине Дервента и мјештанин Рапћана Радомир Џигеровић рекао је да је градња пута трајала двије године.


"Ово је за нас јако важно. Урађено је 900 метара и остало је још око 400 метара за наредну годину. До сада мјештани нису учествовали у финансирању радова, али у трећој фази наредне године у плану је да финансирање буде из буџета општине и од прилога мјештана", рекао је Џигеровић.

Он је додао да је раније реконструисана нисконапонска мрежа, у селу има интернет, а у плану је почетак градње водовода.

Свечану врпцу пресјекли су начелник општине Дервента Милорад Симић, Џигеровић и мјештанин Илија Петковић.

Начелник Симић је рекао да се на подручју општине Дервента ради на 50 сеоских путних праваца, али и значајни пројекти на подручју града.

"То радимо у једној буџетској години. На подручју града ради се расвјета, реконструкција и изградња улица и други пројекти. Овдје нема пуно домаћинстава, али сваки човјек је важан. Долазиће млади", рекао је Симић.

Свечаности су присуствовали народни посланик Игор Жунић, замјеник начелника општине Синиша Јефтић и начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Горан Јевтић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана