Дервента: Промовисан роман “Српско срце Јоханово”

Срна
Дервента: Промовисан роман “Српско срце Јоханово”

ДЕРВЕНТА - У Дервенти је вечерас промовисана књига Веселина Џелетовића “Српско срце Јоханово” заснована на истинитој причи о трговини органима отетих Срба на Косову и Метохији и потресном свједочанству о српском страдању у “жутој кући” у Албанији.

Џелетовић је рекао да прича говори о Нијемцу који носи срце Србина киндапованог на Косову и Метохији, који је касније усвојио његово дијете.

“Радња се догађа у вријеме мира пред очима међународне заједнице која је дозволила лов на Србе на тим просторима”, рекао је Џелетовић новинарима.

Он је истакао да је роман доживио више од 20 издања и да је преведен на 12 језика.

“Упознао сам човјека који носи срце Србина, разговарао са њим, то је прича која се догађа 2004. године, у доба када нико не говори о трговини органима”, рекао је Џелетовић.

Он је нагласио да су нестали сви докази о трговини органима које су дати Хашком трибуналу, а суђења се одвијају без свједока.

“Само у случају /бившег вође терористичке ОВК Рамуша/ Харадинаја девет свједока Шиптара је убијено”, навео је Џелатовић.

Он је навео да се касније и сам увјерио да је радња приче присутна и на другим просторима у свијету.

“То се дешавало и руским војницима у Чеченији и многим другим крајевима свијета. Јавно је објављено да је Рокфелер промијенио девет срца, а цјелокупна јавност се није запитала чијих то, и није поведена истрага како је то рађено”, рекао је Џелетовић.

Аутор је истакао да се узда у Бога да ће зликовци проговорити да би олакшали своју душу, јер ко чини такав злочин једноставно не може спавати мирно.

“Мени је важно да се у сваком мјесту чује ова прича, да не буде страдања српског народа и да никада ниједна жртва не буде без имена и презимена”, рекао је Џелатовић.

Далибор Ђекић, предсједник Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Дервенте које је организатор промоције киге, рекао је да су вечерашњи гости, браћа у Христу окупљенима говорила о истини, путу и животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана