Дервента: Пријем за учеснике "Ритма Европе"

Srna
Дервента: Пријем за учеснике "Ритма Европе"

ДЕРВЕНТА - Начелник општине Дервента Милорад Симић примио је данас три представника ове општине у дјечијем музичком такмичењу "Ритам Европе", које ће бити одржано у Источном Сарајеву.

На пријему су били плесни пар Ивана Симић и Срђан Јефтић, те Катарина Ћелић, која ће извести музичку нумеру.

Симић је рекао да је Дервента једна од 14 општина које су укључене у тамичење "Ритам Европе".

"Ови млади су побједници у Дервенти и иду на такмичење за ниво Републике Српске. Свака од учесница општина заступа једну од европских земаља, а Дервенћани су добили да представљају Данску са побједничком пјесмом `Евровозије`", навео је Симић новинарима након пријема.

Он је истакао да је велика ствар учествовати на такмичењу, те пожелио срећу учесницима, уз жељу да побиједе.

"Још није одређен термин, али позвао бих Дервенћане да, када почне такмичење, путем телефона подрже нашу дјецу. Ту је и стручни жири у којем ће Дервента имати свог представника", рекао је Симић.

Ивана Симић истиче да је част предастављати Дервенту на једном од највећих музичких тамичења.

"Надамо се високом пласману и, можда, чак и побједи. Позвала бих грађане да гласају за нас када линије буду отворене. Велики је терет на нама, али потрудићемо се да испунимо очекивања публике, која ће моћи да нас прати и на телевизији", истакла је Симићева.

Катарина Ћелић је указала да пјесма коју изводи има захтјевних дијелова, али да је са менторима и вјежбањем умногоме спремна за наступ.

"Мислим да ћемо моћи изнијети све то и оправдати очекивања. Ситуација у вези са вирусом корона је утицала и добро на наше припреме јер смо имали времена да се посветимо максимално. Прије короне смо имали много обавеза у школи. Потрудила сам се да савладам текст и још неке финесе", рекла је Ћелићева.

Срђан Јефтић је открио да ће са Симићевом плесати самбу и комбинацију других плесова.

"Није тешка кореографија. Ми смо плесни пар одавно и поприлично смо извјежбали све покрете", нагласио је Јефтић.

Општина Дервента је прихватила учешће у дјечијем музичком такмичењу "Ритам Европе" /Мала "Евровизија"/.

Такмичење се одржава уз подршку Шведске, Кипра, Њемачке, Белгије, Португалије, Финске, Норвешке, Грчке, Хрватске, Шпаније, Турске, Аустрије, Данске, Словеније, Француске, Азербејџана, Бугарске, Италије, Мађарске, Словачке, Холандије, Аустралије и Израела, реализује се у већини тих земаља, те у Србији и Црној Гори, а од ове године и у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана