Дервента: Потписан уговор о изградњи новог ватрогасног дома

Srna
Дервента: Потписан уговор о изградњи новог ватрогасног дома

ДЕРВЕНТА - У Дервенти је данас потписан уговор, вриједан 339.300 КМ, о првој фази изградње Ватрогасног дома, на основу којег ће локална Ватрогасна јединица након 70 година добити нови објекат.

Уговор су потписали начелник општине Дервента Милорад Симић и директор предузећа "Винковић" из Оштре Луке Ђуро Винковић.

Симић је рекао да је новац за реализацију прве фазе градње ватрогасног дома обезбијеђен из средстава прикупљених од накнада за заштиту од пожара.

"Осим потписивања уговора са извођачем радова и надзорним органима за прву фазу изградње ватрогасног дома, расписујемо и тендер за обезбјеђење још 300.000 КМ предвиђених за другу фазу изградње, те 200.000 КМ за уређење саобраћајница", рекао је Симић новинарима.

Он је навео да локална управа очекује и око 130.000 КМ донације од Републичке управе цивилне заштите за унутрашње уређење дома.

"У фази смо набавке ватрогасног возила вриједног око 325.000 КМ. Када се све сабере, ријеч је о послу вриједном 1.300.000 КМ, чији је циљ ефикасније спасавање живота и материјалних добара", рекао је Симић.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Дервента Славен Пијетловић захвалио је локалној управи за подршку у изградњи новог ватрогасног дома и подсјетио да је Ватрогасни дом који тренутно користе изграђен 1950. године.

"Овај дом се налази у центру Дервенте, гдје је велика фреквенција саобраћаја, што нам представља велики проблем при изласку на интервенције. Гаражни и радни простор који је изграђен према стандардима из педесетих година прошлог вијека, није могао да задовољи потребе за даље ширење, напредовање и опремање Ватрогасне јединице", рекао је Пијетловић.

Винковић је рекао да су спремни да одмах почну са радовима, те да ће нови Ватрогасни дом имати све елементе савременог објекта за потребе ватрогасне јединице.

Скупштина општине Дервента донијела је у децембру 2018. године одлуку о изградњи објекта за потребе Територијално ватрогасне јединице у Мотајичкој улици.

Општина Дервента је до сада уложила 32.752 КМ у израду техничке документације, премјеравање, геомеханичка испитивања и друге послове који претходе изградњи објекта.

Рок извођења радова је 180 дана од увођења извођача у посао.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана