Дервента: Потписан меморандум о сарадњи града са фондацијом "Мозаик"

Срна
Foto: срна

ДЕРВЕНТА - Град Дервента и Фондација "Мозаик" из Сарајева потписали су данас Меморандум о сарадњи, који се односи на допринос развоју програма Омладинске банке Дервента укључујући и подршку микробизнисима младих, те развоју друштвеног предузетништва младих, инвестирању у развој и покретање друштвеног бизниса.

Меморандум су потписали директор Програма Омладинске банке Фондације "Мозаик" Жељко Пауновић и замјеник градоначелника Дервенте Синиша Јефтић. 

Пауновић је рекао да је данас потписан двогодишњи меморандум о сарадњи за оснивање Омладинске банке Дервента, гдје ће кроз наредне двије године 42.500 КМ бити издвојено за финансирање покретања програма Омладинске банке. 

"Омладинском банком ће управаљати седам младих људи из Дервенте, а биће финансирано 16 пројеката и четири микробизниса. Данашњим чином је омогућено укључивање града Дервенте у породицу Омладинских банака", рекао је Пауновић новинарима. 

Он додаје да већ постоје 52 банке које у сарадњи са једницима локалне самоуправе реализују пројекте и програме и да је само ове године 340 младих кроз Омладинску банку подржало 630 пројеката и 80 микробизниса. 

"Наредне седмице крећемо са отварањем позива за активирање младих људи узраста од 17 до 35 година који ће моћи аплицирати и бити чланови одбора банке, те преузети одговорнију улогу кроз реализацију програма банке", додао је Пауновић. 

Замјеник градоначелника Дервенте Синиша Јефтић истакао је да је опредјељење локалне заједнице и градоначелника подршка оваквим и сличним друштвено корисним пројектима. 

"Локална заједница обезбијеђује финансијску подршку организацији. То је прилика младим људима да кроз активизам, индивидуални и тимски, покажу своје вјештине и стекну нека нова искуства. Обавеза локалне заједнице је промоција пројеката. Новчана средства су планирана у буџету града за наредну годину", рекао је Јефтић. 

Одборник у Скупштини града Дервента Маја Пјерановић је изразила задовољство што се кренуло у реализацију пројекта Омладинске банке у Дервенти. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана