Дервента: Општински одбор подржава активности за добијање статуса града

Srna
Дервента: Општински одбор подржава активности за добијање статуса града

ДЕРВЕНТА - Општински одбор Демократског савеза /Демос/ у Дервенти даје пуну подршку активностима начелника ове општине Милорада Симића у вези са иницијативом да ова локална заједница добије статус града, саопштено је из овог одбора.

Из дервентског Демоса наглашавају да ову иницијативу подржава и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, те, како наводе, евидентно је да ће Дервента до краја године, након окончања предвиђених скупштинских процедура, постати град.

"Не треба заборавити да је Дервента већ сада секундарни регијски центар у оквиру посавске зоне, а да би добијањем статуса града била ојачана њена позиција у функционалном и организационом погледу. Развојну шансу представља и будући робно-транспортни центар предвиђен за ову регију, у којој би Дервента била лидер", истакнуто је саопштењу.

У Демосу наводе да посебно радује чињеница да ће Дервента, након што добије статус града, кренути у повећање степена урбаног развоја, прије свега у урбаној инфраструктури, здравственом, образовном и спортско-културном сектору и другим областима.

Скупштина општине Дервента је у октобру прошле године донијела одлуку о покретању поступка за додјелу статуса града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана