Дервента: Мјерили крвни притисак, дијелили савјете и даровали воће

Срна
Дервента: Мјерили крвни притисак, дијелили савјете и даровали воће

Дервента - Здравствени радници дервентског Дома здравља данас су у овом граду грађанима мјерили крвни притисак, дијелили савјете о здравом начину живота и даровали им воће.

Медицински техничар у Дому здравља Данијел Гајић изјавио је Срни да су грађани подржали данашњу акцију, организовану на Свјетски дан здравља, и да је уочен висок крвни притисак код старијих особа.


"Данас дијелимо и промотивни летак из којег грађани могу да сазнају основне информације које се односе на депресију и шта је најбоље чинити да побољшају здравствено стање", каже Гајић.

Он додаје да је потребно да грађани разговарају о својим осјећањима са неким коме вјерују, да наставе активности у којима су уживали када су били здрави, те да буду у контакту са породицом и пријатељима.

"Потребно је да буду активни, да се баве спортом или да више шетају, те да више пажње посвете исхрани и спавању", додаје Гајић.

Данашње активности у центру "Бинго" организовало је Удружење медицинских сестара и техничара Федерације БиХ у сарадњи са Удружењем "Ресурсни центар" из Републике Српске и Удружењем "Медицинар" из Брчког.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана