Дервента: Изведена показна вјежба гашења пожара у вртићу

Срна
Foto: Срна

ДЕРВЕНТА- Припадници Професионалне ватрогасно-спасилачке јединице Дервента извели су данас на објекту вртића "Трол" показну вјежбу гашења пожара с циљем представљања спремности особља вртића да реагује и безбједно изврши евакуацију.

Старјешина ове јединице Славен Пијетловић рекао је да показне вјежбе служе за провјеру способности и реаговање Ватрогасно-спасилачке јединице у оваквим сложеним ситуацијама.

Пијетловић је навео да су учествовала три одјељења са укупно 12 ватрогасаца и да је ријеч о редовној планској активности.

"Ватрогасци су сачињавали три сектора рада - први је гашење пожара, други одимљавање и трећи сектор претраживање просторија", рекао је Пијетловић.

Директор вртића "Трол" Гордана Симић оцијенила је да је сарадња са ватрогасцима веома успјешна током цијеле године, те да су увијек спремни да помогну.

Помоћник командира Полицијске станице Дервента Душан Дакић рекао је да је данашња показна вјежба показала важност проходности пута и свих праваца, да ватрогасне јединице могу несметано и на вријеме да реагују.

Замјеник градоначелника Дервенте Синиша Јефтић оцијенио је да је вјежба била успјешна, те похвалио припаднике ове јединице и честитао свим учесницима.

Уз ватрогасну јединицу, током показне вјежбе на располагању су били и припадници Полицијске станице Дервента и екипа Хитне помоћи Дома здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана