Дервента: Формирати тимове службеника за контролу поштивања мјера

Срна
Дервента: Формирати тимове службеника за контролу поштивања мјера

ДЕРВЕНТА - У Дервенти је одржана сједница Градског штаба за ванредне ситуације, на којој је разматрана епидемиолошка ситуација на подручју општине, и донесена одлука о формирању четири тима службеника за контролу спровођења и поштивања мјера.

Командант Штаба за ванредне ситуације Дервенте Милорад Симић рекао је да је ситуација озбиљна, али и да је и даље под контролом.

Он је рекао да ће тим чинити по четири службеника из градске управе, припадника полиције и комунална инспектора, они ће свакодневно контролисати примјену мјера.

"Договорено је и да чланови Штаба буду свакодневно у контакту", рекао је Симић након сједнице.

У уводном излагању начелник штаба Драгољуб Кукић истакао је да за 21 дан имају 54 позитивних на вирус корона, а у јануару и фебруару је било 46, што показује да се ситуација погоршава.

Директор Дома здравља Мирко Шаран је истакао да оптимизам улива и чињеница да је почела вакцинација, те да је доста добар одзив становништва поготово старије популације.

"Сада нам преостаје да чекамо прилив вакцина и наш циљ је да омогућимо вакцинацију свих заинтересованих. Сматрам да тренутно можемо да се носимо са ситуацијом ако не би било значајније експлозије заражених у наредном периоду", рекао је Шаран.

Шаран је рекао да су протекле седмице вакцинисани особље и корисници Дома за старија лица "Златни Луг", Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју "Будућност" и вјерује да би у наредном периоду могли да буду вакцинисани и корисници и особље Геронтолошког центра, чим прође период изолације за позитивне на корона вирус.

Комунални полицајац Маринко Репија истакао је да ће бити настављене редовне контроле, с тим да ће бити лакше пратити да ли се мјере крше с обзиром да ће угоститељски објекти бити затворени.

"Разријешена је дилема око рада тржних центара и одлучено да у њима ради само прехрамбене продавнице и апотеке, те да ће ковид редари контролисати примјену мјера односно да у њима може у одређеном моменту боравити одређен број лица. Усаглашено је да се оптичарске радње сматрају занатским радњама, те да настављају да раде у складу са мјерама", навео је Репија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана