Дервенћанка Љубица Гаврић прославила 99. рођендан

Срна
Дервенћанка Љубица Гаврић прославила 99. рођендан

ДЕРВЕНТА - Љубица Гаврић из Осиње у Дервенти прославила је 99. рођендан.

Прича да је рођена 1923. године, да је здравље служи онако како може у њеним годинама. Покретна је и сјећање има на све љепоте које је проживјела у животу, али и тужне тренутке којих је било.

Удала се са 22 године и са супругом Богољубом стекла четворо дјеце, двије кћерке и два сина. Има осам унука и исто толико праунучади. Дјеца, унучад, праунучад живе у Дервенти, Београду, Новом Саду, у Америци...

-Удала сам се у 22. години. Заједно смо чували говеда. Тада су се цуре брже удавале да скину цурско име, јер је било ратно вријеме и није имао ко да их заштити. Уписана сам у црквене књиге 1. априла, када су родитељи стигли да то ураде. Прије је тако било. Много се радило - каже Љубица.

Она каже и да не иде љекару неко вријеме, али да пије нешто од лијекова што дјеца донесу. Примила је двије вакцине против вируса корона.

-Сада слабије чујем. Без наочара не видим читати или плести. Не пијем ракију. Попијем кафу и сок. Моје генерације овдје у близини нема. Млади требају да буду добри, да се слажу и поштују и кроз живот ће много лакше да буде - савјетује Љубица младе.

Она каже да је зову дјеца да иде код њих, али да највише воли да буде код куће.

-Долазе, обилазе, помажу. Добила сам мноштво поклона. Хвала свима. Волим да дођу - каже Љубица, која је за вријеме посјете била у друштву кћерке Милке.

Милка каже да је Љубица има унука и праунука у Америци које још није видјела, јер су тамо рођени и овамо нису долазили.

-Отац је био првоборац НОР-а. Умро је прије 35 година. Мајка је позитивна, задовољна, воли живот. Хоће да буде у својој кући. Долазимо и помажемо у кући и око других послова - прича Милка.

Љубица је за рођендан имала много посјета и поклона од најближих чланова породице, али и пријатеља које је упознала кроз живот.

Баку Љубицу данас је посјетила и делегација Градског одбора Социјалистичке партије, чији је она најстарији члан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана