Демос Пале: Подршка грађанима на спречавању изградње мини-хидроцентрале на Прачи

Срна
Демос Пале: Подршка грађанима на спречавању изградње мини-хидроцентрале на Прачи

ПАЛЕ- Општински одбор Демократског савеза (Демос) Пале подржао је одбор грађана Мјесне заједнице Подргаб, формираног с циљем да се спријечи изградња мини-хидроцетрале на ријеци Прачи у мјесту Врхпрача.

- Ријека Прача један је од драгуља наше општине и задатак свих нас је да је сачувамо од уништења - наводи се у саопштењу Демоса.

Из ове странке су истакли да би изградња мини-хидроцентрале сигурно негативно утицала на екосистем, а посљедице тога биле би катастрофалне, не само на природу Подграба, већ цјелокупне општине.

Општински одбор Демоса сматра да очување природе и заштита здравља грађана морају бити заједнички задатак свих, без обзира на политичку опцију.

- Због тога сви заједно морамо пружити подршку Одбору грађана Мјесне заједнице Подграб за заштиту ријеке Праче - наводи се у саопштењу.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је раније да ће ова локална заједница штитити интерес грађана када је ријеч о изградњи мини-хидроцентрале Кадино врело на ријеци Прачи.

Југовић је подсјетио да је општина прије три године издала грађевинску дозволу за изградњу те хидроцентрале јер, након прибављања свих потребних сагласности од институција надлежних како за еколошку дозволу тако и за остало, није било разлога да се та дозвола не изда.

- Нема дилеме да ћу као начелник Пала гледати да нађем најбоље рјешење и да заштитим интересе извођача радова, а с друге еколошке стране и природу и све оно што ријека Прача носи са собом, али прије свега грађана - нагласио је Југовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана