Делегација Аустрије боравила у Лакташима: За развој упрегнути неискоришћене потенцијале

М. Л.
Делегација Аустрије боравила у Лакташима: За развој упрегнути неискоришћене потенцијале

Лакташи - Општина Лакташи има много потенцијала за развој, али они нису довољно искоришћени, закључено је током састанка са делегацијом из Аустрије.

Лакташки начелник Мирослав Коџоман казао је да је са делегацијом ове земље размијенио искуства у развоју локалних заједница у области побољшања комуналних услуга и заштите животне средине.

Он је у току паузе "Урбан форума", који је у суботу почео у Лакташима, нагласио да настоје проширити сарадњу, подсјетивши да су представници ове општине прије неколико мјесеци у Аустрији представили привредне потенцијале, што је резултирало оснивањем канцеларије привредне коморе те земље у Лакташима. Она би требало да буде отворена за неколико мјесеци.

- Циљ нам је да разјаснимо правну позадину функционисања европских фондова, те размијенимо искуства, јер су нам и искуства која има ова локална заједница драгоцјена у рјешавању неких општинских проблема - рекао је замјеник градоначелника Линца Детлеф Вимер.

Генерални секретар невладине организације "Урбан форум" из Аустрије Бернард Милер истакао је важност размјене информација из области заштите животне средине, прераде отпада и јавног сектора.

- Потрудићемо се да се та сарадња, осим овог теоретског дијела, реализује и путем конкретних пројеката - рекао је Милер.

_

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана