Дејан Витор са стотинама медаља

Срна
Дејан Витор са стотинама медаља

Братунац - Двадесетогодишњи студент физичке културе и мајстор каратеа, црни појас - други дан, Дејан Витор из Братунца наступао је за репрезентацију Републике Српске, БиХ, сада наступа за Србију и носилац је више стотина медаља са разних домаћих и међународних турнира, међу којима су оне са европских и свјетских првенстава.

Дејанов отац Сретен је након рата и егзодуса из Хаџића у Братунац, као дугогодишњи каратиста и мајстор овог спорта формирао Карате клуб "Милош Делић".


Тај клуб већ готово двије деценије успјешно функционише, а његови такмичари постижу добре резултате и доносе одличја са такмичења.

Двадесетогодишњи Дејан је уз оца заволио овај борилачки спорт и кренуо "очевим стопама".

Наступао је за репрезентацију Републике Српске, БиХ и Србије у различитим верзијама и конкуренцијама, а вишеструки је првак Републике Српске у својој категорији.

Најзначајније су медаље са такмичења ИКУ федерације у Летонији када је наступао за репрезентацију Републике Српске и освојио треће мјесто на Европском првенству, док је на европским првенствима различитих карате федерација, наступајући за репрезентацију Србије, такође, освајао медаље, и то у Румунији прво мјесто, у Пољској друго и Новом Саду треће мјесто.

На Свјетском првенству у Италији заузео је друго мјесто и освојио сребрну медаљу.

Осим такмичења он ради и као тренер млађих у клубу који је основао његов отац.

"Још као малишан ишао сам са оцем на тренинге. То ми се допало и одмах сам стекао идоле, а то су били старији момци и дјевојке који су тада тренирали у клубу и били успјешни", присјећа се Дејан.

Каже да су тада каратисти много путовали и упознавали друге градове, земље и људе и културе, што је и њега интересовало и привлачило, па је почео да редовно тренира понекад опонашајући старије чланове клуба.

Почетно интересовање за карате није га никад напустило и брзо је савлађивао технике и напредовао.

Почео је да учествује на турнирима и такмичењима и да осваја медаље и дипломе чији број се повећавао у клупским кућним витринама.

Услиједили су и позиви за репрезентацију Републике Српске, БиХ и Србије, учешћа на разним такмичењима, балканским, европским и свјетским на којима је постизао одличне резултате и доносио медаље за освојено неко од прва три мјеста у својој категорији.

Истиче да му резултати дају додатни мотив за вјежбање које не прекида ни у вријеме припремања испита.

Успјешан је студент друге године Факултета спорта и физичке културе у Новом Саду и каже да жели да остане у спорту и да му то буде извор егзистенције, али није сигуран гдје ће га животна судбина одвести иако би, како наглашава, волио да се врати у Братунац и настави рад са младима у клубу у коме је и он почео спортску каријеру.

Као и сваком спортисти, жеља му је да макар оде, а посебно да се такмичи на Олимпијским играма и да остави траг у каратеу.

Дејан је већ пет година проглашаван за најбољег спортисту, а Карате клуб "Милош Делић" за најбољи и најтрофејнији спортски колектив у Братунцу.

Он је позвао младе да се баве спортом јер, осим бављења спортом, постају и добри људи, а томе спорт доприноси.

"Јачајући тијело, јачамо и дух", поручио је Витор, не скривајући жељу да се он или неко од младих каратиста које тренира пласирају и донесу олимпијску медаљу у Братунац и Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана