Дејан Ристић опјевао србачко удружење “Извор”: Ниједно дружење не пролази без хармонике

Д. Ј.
Дејан Ристић опјевао србачко удружење “Извор”: Ниједно дружење не пролази без хармонике

СРБАЦ - Хармоникаш Дејан Ристић из Српца, који је слијеп од рођења, компоновао је пјесму о удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор”, коју планира да сними у студију и за њу уради и видео-спот.

Талентовани младић је већ годинама члан овог удружења и готово ниједна свечаност или приредба нису прошли без његове хармонике, која је задужена за добру атмосферу.

До сада је већ написао неколико ауторских пјесама, стварао је и за друге извођаче, а компоновао је и три властита народна кола.

- “Извор” ми је као друга кућа и у разговору са предсједницом Миром Татић одлучио сам да направим својеврсну химну по којој ће постати још препознатљивији. Када сам је први пут представио у марту у удружењу, а затим и на васкршњој радионици коју смо организовали са Удружењем жена, добио сам информацију да су многима потекле сузе. Пјевао сам је и на Златибору, у једном хотелу гдје смо колективно боравили на излету, а стигле су позитивне реакције и од гостију из других градова - рекао је Ристић.

Пјесму о “Извору” планира да сними у студију у другој половини јуна, а паралелно ће радити и спот, који ће поставити на интернет.

- Још давно сам компоновао и ауторску пјесму “Стари кестен”, коју такође планирам да снимим, а волио бих да на исти начин сачувам и своја три народна кола, “Чигру”, “Д-дур” и “Влашко коло” - каже Дејан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана