Дефилове мотоциклиста од Лакташа до Бањалуке: "Погледај два пута - спаси живот"

ГС
Дефилове мотоциклиста од Лакташа до Бањалуке: "Погледај два пута - спаси живот"

Неформална организација Voodoo Free Riders Бањалука већ мјесец дана спроводи активности у циљу указивања возачима да обрате пажњу на мотоциклисте у саобраћају, имајући у виду да сваке године на путевима широм РС и БиХ страда велики број мотоциклиста.

С тим у вези, чланови ове мото групе су почели са дијељењем летака.

Осим тога, у суботу је организован дефиле под називом "Погледај два пута - спаси живот".

"Будући да су ванредне мјере ове године са разлогом слабије, те да је мото сезона календарски отпочела, мишљења смо да је потребно активније да се ангажујемо на предметним активностима, те смо из тог разлога одлучили да организујемо дефиле, односно вожњу мотоцикала од Лакташа до Бања Луке под називом 'Погледај два пута-спаси живот', а чији је циљ управо промовисање веће безбједности мотоциклиста у саобраћају", наводе из ове мото групе.

Дефилеу је присуствовало око 95 мотоциклиста, те је све протекло у духу сигурности и промо вожње, да су и мотоциклисти учесници у саобраћају.

"Сматрамо да од летака које планирамо подијелити, ако барем један возач погледа на вријеме и спаси један живот, ми смо и више него успјели у својој намјери. Јер колико је потребно да се мотоциклисти придржавају правила у саобраћају толико ће и возачи аутомобила требати да буду обазривији, јер ипак грешке у вожњи нас на мотоциклима, коштају доста скупље", истичу из организације Voodoo Free Riders .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана