Давидовић: Општина препознала значај “Конференције беба”

Срна
Давидовић: Општина препознала значај “Конференције беба”

Језеро - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић присуствовала је вечерас у општини Језеро трећој “Конференцији беба” и том приликом истакла да је радује што су у овој локалној заједници препознали значај те манифестације.

“жКонференција бебаж је добра прилика да на једном мјесту окупимо највредније што имамо и чиме се поносимо. Радује ме што је повећан број беба у овој малој општини и што их има 42 узраста до три године”, навела је Давидовићева која борави у првој званичној посјети општини Језеро.

Она каже да је са начелником ове општине Снежаном Ружичић разговарала о бројним темама и пројектима у оквиру којих могу сарађивати.

“Једна од тема била је и спорт. Министарство породице, омладине и спорта је помогло опремање нове фискултуране сале како би дјеца имала што боље услове за бављење спортом”, истакла је Давидовићева.

Ружичићева је оцијенила да ова посјета показује да ресорно министарство пружа подршку и руралним крајевима, као и свакој беби рођеној на територији Републике Српске.

Она вјерује да ће Министарство, у координацији са општинама, спровести добре мјере у вези са демографском и пронаталитетном политиком.

“Изнијела сам један од планова - да кренемо у откуп или концесију напуштених газдинстава у селу Тонковци, гдје је нетакнута природа, и да их додијелимо младим брачним паровима”, каже Ружичићева.

За дјецу је на данашњој “Конференцији беба” организован забавни програм, а уручени су им и пригодни пакетићи.

Манифестација “Конференција беба” одржана је данас и на Тргу српске војске у Мркоњић Граду.

Пратио ју је богат културни и забавни програм у којем су учествовали малишани из вртића “Миља Ђукановић”, Градско позориште, хор “Мали принц”, те аниматори за дјецу Ниџо Цврчак и кловн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана