Давидовић: Бијела техника и прехрамбени пакет за шесточлану породицу

Срна
Foto: Срна

МОДРИЧА- Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић данас је у Модричи уручила бијелу технику и пакет хране шесточланој породици Славише Којића из приградског избјегличког насеља Модрича пет.

Давидовићева је рекла да је посјета Којићима организована у оквиру кампање "За потпуну подршку породици", која се у Републици Српској спроводи с циљем помоћи и подршке вишечланим породицама.

"Кампања није временски ограничена, покренули смо је и намјера нам је да покажемо да водимо бригу и да имамо осјећај за вишечлане породице, које су често социјално угржене", изјавила је Давидовићева Срни.

Она је нагласила да таквих породица у Републици Српској има више од 900.

"Породица Којић је здрава породица у којој се родитељи боре да обезбиједе најважније за одрастање дјеце, њихово срећно дјетињство и живот", истакла је Давидовићева.

Она је навела да је породица Којић исказала потребу за бијелом техником, која ће олакшати послове у домаћинству.

Давидовићева је рекла да је модричко Удружење "Четири плус" препоручило породицу Којић, расељена лица из мјеста Гостовић у федералној општини Завидовићи, која, иако је само отац запослен, није у стању социјалне потребе.

Члан Удружења "Четири плус" Тања Писаревић рекла је да на подручју ове општине има 130 вишечланих породица. Славиша Којић захвалио је за поклон, а нарочито за пажњу коју је на овај начин породица добила од Министарства породице, омладине и спорта и Владе Републике Српске.

"Најважније је да су дјеца здрава, а на нама родитељима је да се боримо да обезбиједимо најважније за њихово одрастање", рекао је Којић, електротехничар запослен у модричкој "Пошти".

Мајка Андријана Којић рекла је да су дјеца подстицај породици да успије и да буде сложна.

Десетогодишња Јована и осмогодишњи Лазар ученици су четвртог и другог разреда Основне школе "Сутејска", Милица је рођена 2015. године, а прошле године су добили и сестру Марину.

"Старија дјеца су одлични ученици и радо помажу у кућанским пословима, а нарочито око одгоја Милице и Марине", рекла је Којићева и додала да се уз добру организацију све обавезе испуне, а увече има много времена за породично окупљање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана