Данска Јутјуб звијезда представља љепоте Требиња

Срна
Данска Јутјуб звијезда представља љепоте Требиња

Требиње - Деветнаестогодишњи Расмус Брохаве, данска тинејџерска "јутјуб" звијезда, борави данас у Требињу, гдје снима видео-материјал о туристичким потенцијалима овог града.

Он каже да жели своје пратиоце упознати о свим љепотама и знаменитостима Требиња и Херцеговине.


Брохаве је у новинарима рекао да је, осим природних љепота овог града, одушевљен љубазношћу грађана и кухињом која, како каже, подсјећа на италијанску.

Он каже да људи у Данској још мисле да су Требиње и Херцеговина ратна зона, те да видео-снимцима жели да им покаже праву слику овог краја.

Према ријечима Жарка Вица из требињске Туристичке организације, до сарадње је дошло преко једне туристичке агенције која има сједиште у Данској.

"Идеја је да се млађој публици у Данској представи шта нуди Требиње, јер скадинавски туристи до сада нису били нарочито заинтересовани за балканске дестинације. Посебан нагласак је на авантуризму, јер то жели наш млади гост", рекао је Вицо.

Млада "јутјуб" звијезда данас је био и на роњењу у околини града, а планира и да лети параглајдером, јер га авантуризам посебно интересује.

Брохаве ће обићи Коњиц и Мостар, а већ је боравио у Дубровнику.

Млади Данац видео-записима на "јутјубу" до сада је представио и Америку и Африку, амбасадор је УНИЦЕФ-а, а радио је и рекламе за најпознатије свјетске брендове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана