Данијела Еленков предсједник Основног суда у Приједору

срна
Foto: илустрација

САРАЈЕВО - Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ именовао је Данијелу Еленков за предсједника Основног суда у Приједору, а Сњежану Степановић за предсједника Основног суда у Градишци.

ВСТС је другог дана засједања у Бањалуци донио одлуку о именовању носилаца правосудних функција у БиХ, саопштено је данас из ове правосудне институције.

На позицију предсједника Општинског суда у Јајцу именована је Милена Драмац, предсједника Општинског суда у Градачцу Слободанка Којић, а предсједника Кантоналног суда у Ливну Недим Бегић.

При доношењу одлуке о именовању, ВСТС БиХ је узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и радних резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрано, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обавља дужности у оквиру функције за коју се пријављује.

У обзир су узети и односи са радним колегама, понашање ван посла, професионална непристраност и углед, те искуство на руководећим пословима.

 "При именовању, ВСТС БиХ примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова", наведено је у саопштењу.

Новоименовани носиоци правосудних функција ступиће на дужност 1. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана