Даница Делић, ђак генерације средњошколског центра у Билећи

Срна
Даница Делић, ђак генерације средњошколског центра у Билећи

БИЛЕЋА - У Средњошколском центру “Голуб Куреш” у Билећи данас је приређена свечаност за матуранте који су током средњошколског образовања остварили одличан успјех и примјерно владање, а за ђака генерације проглашена је Даница Делић.

Она је истакла да јој је за постизање добрих резултата било потребно много рада, труда, залагања и одрицања.

“Велика ми је част што сам проглашена учеником генерације у школи која има велики углед, баштини вишедеценијску традицију и која је изњедрила више талентованих и успјешних младих људи. Захваљујући квалитетној организацији, успјела сам да направим баланс између школских обавеза и такмичења”, рекла је Даница новинарима.

Ученица генерације каже да гаји велику љубав према страним језицима и према процесима у природи, али да је одлучила да упише Департман за физику на Природно-математичком факултету у Новом Саду.

Ученика генерације Средњошколског центра већ традиционално лаптопом награђује Билећанин Милорад Бато Самарџић који живи и ради у Херцег Новом.

Ове године, због ситуације у вези са вирусом корона, Самарџић је ученицу генерације наградио новчаним поклоном у вриједности лаптопа.

Међу свршеним средњошколцима је шест носилаца Вукове дипломе, и то четири ученика Гимназије - Милана Витковић, Милица Дошло, Јована и Даница Делић, те два ученика банкарског смјера - Анђела Самарџић и Марија Лојпур.

Анђела Самарџић завршила је банкарски смјер економске школе са свим петицама, а образовање ће наставити на Медицинском факултету.

“Препоручујем свим основцима да се одлуче за овај смјер јер имају много тога да науче, и стручно, али и практично, и теоријски”, истиче Анђела.

Директор Средњошколског центра “Голуб Куреш” Здравка Милићевић каже да ће ова генерација остати упамћена по бројним такмичењима, признањима и медаљама.

“Представљали су школу на регионалним и републичким такмичењима, па чак и на Олимпијади. На конкурсима за ваннаставне активности освајали су увијек прва мјеста и промовисали школу и Билећу на најљепши могући начин. Желим им много среће и успјеха у животу и којим год путем да крену да остану добри људи”, поручила је Милићевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана