Дани вука зачињени пјесмом и традицијом на Чемерници

А. Ј.
Дани вука зачињени пјесмом и традицијом на Чемерници

Бањалука - Традиционална манифестација под називом "Дани вука Чемерница 2017" биће одржана у суботу на ширем подручју насеља Агино Село и Бочац код Бањалуке.

Организатор ове ловно-туристичке манифестације, која ће бити одржана девети пут, је Ловачко удружење "Змијање" из Бањалуке, а подржали су је град Бањалука, градска Туристичка организација и Ловачки савез РС.

- Сваке године овом догађају присуствује око 1.000 учесника који дођу из свих дијелова бише Југославије. Окупљају се људи различитих професија, друштвеног, политичког и привредног статуса. Међу учесницима се развијају нова пријатељства, што представља шансу за потенцијалне пословне и друштвене аранжмане од интереса за наш град. Тако ће, надамо се, бити и овај пут - рекао је предсједник Организационог одбора Раденко Вујасин.

Он је истакао да ће учесници моћи да уживају у љепотама кањона Врбаса и планина Чемерница и Тисовац, те да упознају традицију и културу локалног становништва.

- Манифестација има и едукативни карактер, који је заснован на упознавању историјских и културних вриједности овог краја, али и упознавању са начином чувања, узгоја и заштите природних добара. Учесници ће моћи да дегустирају и купе домаће производе и рукотворине - рекао је Вујасин.

Програмом манифестације предвиђено је да ловци у суботу, у првом дијелу дана, иду у лов на вука, који подразумијева пјешачење у природи и упознавање екосистема планина.

- У другом дијелу дана предвиђено је дружење учесника уз домаћу кухињу, фолклор, музику, излагање рукотворина и домаћих производа - рекао је Вујасин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана