Дан ученичких постигнућа у Основној школи у Рогатици: Надежда Нерић ђак генерације

С. М.
Дан ученичких постигнућа у Основној школи у Рогатици: Надежда Нерић ђак генерације

РОГАТИЦА - Под мотом "Дан ученичких постигнућа" јуче је у Основној школи "Свети Сава" у Рогатици одржана свечаност на којој су подијељена свједочанства малим матурантима и награде за најбоље ученике у овој школској години.

Директор школе Миломир Драганић рекао је да је деветогодишње образовање у овој образовно-васпитној установи окончао 101 ученик са солидним резултатима у настави и ваннаставним активностима и поред пандемије вируса "ковид 19". То показује и податак да је диплому "Вук Караџић" добило пет ученика, међу којима је и ученица генерације Надежда Нерић са 245,1 бод. Иза ње су "вуковци" Блаженко Икановић, Димитрије Миљешић, Вук Цвијетић и што је, нагласио је Драганић, за посебну похвалу Душко Планојевић из Подручног одјељења Борике, који је идући у школу из села Сјеверско, три километра удаљеног од Борика, током свих девет година основног школовања имао све петице и тиме себи отворио врата Гимназије у Рогатици. Њима су уручене награде укључујући и скромне новчане, којим их је частио началник општине Милорад Јагодић, а награђени су и најуспјешнији ученици у ваннаставним такмичењима.

Јагодићу и предсједнику Школског одбора Душку Иконићу за допринос у унапређењу рада школе уручене су слике - радови ученица Анђеле Гојковић и Соње Симсић, које су уз остале ученике за ову свечаност приредиле и посебну ликовну изложбу, која ће ускоро моћи погледати и остали Рогатичани у холу градског биоскопа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана