Дан косидбе-Романија 2016: Побједник Саво Влачић са Хан Пијеска

Срна
Дан косидбе-Романија 2016: Побједник Саво Влачић са Хан Пијеска

Соколац - На манифестацији "Дан косидбе-Романија 2016", која је одржана данас у Брезјаку код Сокоца, међу 23 такмичара у кошењу траве ручном косом побиједио је Саво Влачић из Хан Пијеска, којем је припала награда од 300 КМ и златна медаља.

Сребрна медаља и награда од 200 КМ припала је Небојши Дупљанину из Хан Пијеска, а бронзана медаља и 100 КМ Недељку Керлецу из Јања код Шипова.


За најбоље покошену парцелу са 60 КМ награђен је Милован Јоловић са Сокоца, за најмлађег косца проглашен је Марко Мирић са Сокоца који је награђен са 40 КМ, а награда од 50 КМ за најстаријег косца припала је Будимиру Мијатовићу са Сокоца.

У екипном кошењу траве прво мјесто припало је косцима из Јања код Шипова, друго мјесто косцима са Рајца код Љига, а трећи су били браћа Дупљанин са Хан Пијеска.

Осим кошења траве, одржана су такмичења у бацању камена с рамена, навлачењу конопца, обарању брвна и скоку у даљ.

На манифестацији, коју је отворио градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија, била је изложена пољопривредна механизација.

Организатор "Дана косидбе", који је привукао око 1.000 гледалаца, била је Туристичка организација општине Соколац.

Покровитељи ове манифестције која траје од 1975. године били су Град Источно Сарајево, општине Соколац, Хан Пијесак и Рогатица, "Електродистрибуција" Пале, "Шуме Републике Српске", Уникредит банка, Нова банка, НЛБ развојна банка.

У културно-умјетничком дијелу програма учествовале су етно-групе са простора Сарајевско-романијске регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана