Дамјановић: Подршка школама у малим локалним заједницама

Срна
Foto: Срна

ЈЕЗЕРО - Директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић изјавио је данас у Језеру да институције Републике Српске пружају подршку школама у малим локалним заједницима и да су им сваки ученик и школа једнако битни.

Дамјановић је разговарао са начелником општине Језеро Снежаном Ружичић и директором Основне школе "Вук Караџић" Миланком Васиљевић о начину организације наставе и ситуацији у овој школи.

Након радног састанка у згради општине, обишао је Основну школу "Вук Караџић" у Језеру.

Дамјановић је рекао новинарима да му је драго да је нова школска година почела у учионицама, да час траје 45 минута и да су одјељења пуна као што су педагошки стандарди прописали.

"Услови у Основној школи у Језеру су добри захваљујући и руководству школе и начелници општине", истакао је Дамјановић.

Он је додао да му је драго што је добио информацију да у Језеру размишљају и о отварању дјечијег вртића, што је добро за дјецу и за родитеље.

Ружичићева је истакла да је са директором Републичког педагошког завода разговарала о условима за образовање ученика у основној школи.

"Разговарали смо и о томе да у наредном периоду стварамо још боље услове, можда да нека радна мјеста буду побољшана, да обогатимо подршку нашој дјеци кроз социјални рад, помоћ психолога и слично", објаснила је Ружичићева.

Васиљевићева је навела да Основну школу "Вук Караџић" у Језеру похађа 87 ученика, од којих је седам првачића.

"Школа је прошле године реновирана средствима америчке Амбасаде, реновиран је кров, замијењена је сва унутрашња и вањска столарија, као и пећ за централно гријање и тиме су створени бољи услови за одвијање наставе", додала је Васиљевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана